Workshopok

Kiscsoportos foglalkozások, melyek elméleti és gyakorlati részből tevődnek össze.

A programok részletes leírása a címre kattintva olvasható.


Házipatika gyógynövényekből workshop

Gyakorlatias foglalkozás, amely során gyógynövényes készítményeket állítunk össze otthoni felhasználásra, öngyógyításra. A gyógyfüvek felhasználása mellett megismerkedünk az alkoholos kivonatokolajos kivonatok és gyógybalzsamok készítésével.

A foglalkozáson lehetőség van kérdésfeltevésre, kötetlen beszélgetésre. Szó esik arról, hogy milyen gyógyteákat fogyasszunk betegségmegelőzés, egészségfenntartás céljából. Hogyan állítsunk össze teakeveréket adott problémákra, pl: emésztési problémákra, légúti megbetegedésekre, nyugtatás/feszültségoldás céljából, reuma/ízületi gyulladás csökkentésére, menstruációs fájdalom enyhítésére, stb….

Időpont:

  • 2024. április 6. szombat 14:00-18:00


Bőrápolás növényi olajokkal workshop

A foglalkozáson a növényi olajok bőrszépítő, bőrápoló hatása van a fókuszban.

Alapanyagok amelyekkel megismerkedhetsz: zsírosolajok, macerátumok, illóolajok. Mindhárom csoportból több olaj is bemutatásra kerül. Az olajkeverékek összetételét mindenki személyre szabottan készíti el, adott bőrtípusnak megfelelően.

  • 2023. december 13. szerda 18:00-20:00


Gyógykozmetikum készítő tanfolyam

Kiscsoportos foglalkozás, ahol megtanulod hogyan használd fel a gyógynövény kivonatokat, illóolajokat, zsírosolajokat, vajakat kozmetikumok készítéséhez. Egy elméleti bevezető után együtt elkészítjük a kozmetikumokat a megadott receptek alapján. A tanfolyamon tanultak után lesz egy rálátásod arra, hogyan tervezz és készíts önállóan gyógyhatású kozmetikumokat.

Időpontok:

  • 2024. február 10. szombat 14:00-18:00


Fájdalomcsillapító gyógynövények, gyógykozmetikumok workshop

Ezen kiscsoportos foglalkozás témája a fájdalom csökkentésében alkalmazott gyógynövények: izomfájdalom, izomgörcs, ízületi gyulladás/fájdalom, idegfájdalom, reumatikus megbetegedések, sportsérülések, menstruációs fájdalom, migrén és fejfájás.

A tanfolyamon a gyakorlatban is megtanulod, hogyan készíthetsz otthon fájdalomcsillapító kozmetikumokat. Továbbá kiegészítő információkat kapsz, hogy milyen teakeverékekkel támogatható a kezelés belsőleg és milyen gyógynövényeket, illóolajokat használj fürdő készítéséhez.

Időpont:

  • 2024.