Fájdalomcsillapító gyógynövények, gyógykozmetikumok

WORKSHOP

Ezen kiscsoportos foglalkozás témája a fájdalom csökkentésében alkalmazott gyógynövények. számos fájdalom előfordul életünk során, amire jó eredménnyel alkalmazhatunk gyógynövényeket és illóolajokat:

  • izomfájdalom, izomgörcs, ízületi gyulladás/fájdalom, idegfájdalom, reumatikus megbetegedések, sportsérülések, menstruációs fájdalom, migrén és fejfájás

A fájdalom közvetlenül kihat életminőségünkre, munkaképességünkre, kapcsolatainkra. A fájdalom csillapításában a gyógyszerek mellett nagy segítségünkre lehetnek a gyógynövények, illóolajok, zsírosolajok és ezek felhasználásával készült kozmetikumok.

A tanfolyamon a gyakorlatban is megtanulod, hogyan készíthetsz otthon fájdalomcsillapító kozmetikumokat. Továbbá kiegészítő információkat kapsz, hogy milyen teakeverékekkel támogatható a kezelés belsőleg és milyen gyógynövényeket, illóolajokat használj fürdő készítéséhez.

Amit készítünk:

  • olajkeverék menstruációs görcsökre
  • fájdalomcsillapító balzsam, választható: izomfájdalmakra, idegfájdalmakra, reumára, ízületi gyulladásra, fejfájásra
  • fekete nadálytő balzsam vagy árnika balzsam: sportsérülésre, zúzódásokra, véraláfutásokra, mozgástartomány beszűkülésére, de akár nehezen gyógyuló sebekre is használható (mindkettő gyógyhatásáról olvashatsz bővebben a blogbejegyzéseimben Fekete nadálytő, a “forrasztófű” , és A hegyi árnika felhasználása)

A tanfolyamon elkészített termékeket hazaviheted + további recepteket is adok.

Oktató:

Kurkó Ibolya, gyógynövényalkalmazási szakmérnök

Időpontok:

  • 2024.

Létszám: min. 4 – max. 8 fő

Részvételi díj: 25.000 Ft

„Új katásként” 2022. szeptember 1.-től csak magánszemélyek részére tudok kiállítani számlát.

Helyszín: 1097 Budapest, Vaskapu u. 1b