Ismerj meg jobban…

Kurkó Ibolya vagyok, gyógynövényalkalmazási szakmérnök, okleveles környezetmérnök, a Herba Tanoda oktatója.

Eléggé kanyargós út vezetett el oda, hogy mélyebb ismereteket szerezzek a gyógynövények felhasználása terén, hogy aztán megálmodjam és létrehozzam a Herba Tanodát.

Hadd meséljem el a történetemet, hogy jobban megértsd a motivációmat.

 

A történetem röviden

Egyetemi éveim alatt a tudomány és a biotechnológia világa ámulatba ejtett. A környezetmérnöki diploma megszerzése után a tudományos kutatás világába csöppentem, daganatellenes szerek fejlesztése terén folytattam tovább a tanulmányaimat. Rendkívül izgalmas volt számomra daganatos sejtekkel dolgozni, egy teljesen új világ tárult fel előttem. Mégis egy idő után úgy éreztem, ez csak egy játék a molekulákkal, és ezt a tudást nem tudom felhasználni a mindennapjaimban.

Kezdetben a rákmegelőzés, rákellenes életmód után kutattam, majd a natúrkozmetikum készítés és aromaterápia irányába indultam el, a tanfolyamok teljesen magukkal ragadtak. Egyre jobban érdekelni kezdett a gyógynövények alapos megismerése, termesztése, gyűjtése, feldolgozása. Egyre többet szerettem volna tudni a gyógynövények gyógyászati felhasználásáról.

Mivel az  interneten ránk zúduló információ halmazban nehéz eligazodni, rendkívül fontos volt számomra, hogy megfelelő szakképesítést szerezzek gyógynövényismeret és felhasználás terén.

A gyógynövényalkalmazási szakmérnök képzés elvégzése után fogalmazódott meg bennem, hogy ezen ismereteket másoknak is átadva, hozzásegítsem őket egy tudatosabb gyógynövény felhasználáshoz.

Célom, hogy hiteles információkkal szolgáljak a gyógynövények iránt érdeklődőknek, hogy megismertessem a több száz éves népgyógyászati tapasztalatok által bizonyítást nyert gyógynövényeket, illetve a tudományos kutatásokkal alátámasztott felhasználási területeket.

Itt tekintheted meg szolgáltatásaimat

Vagy kérdés esetén vedd fel velem a kapcsolatot

1 + 10 =