Fitoterápia tanfolyam

Fitoterápia – otthoni gyógynövényfelhasználás

Olyan sok információ kering a gyógynövényekről és a mindent is gyógyító csodaszerekről, hogy az ember már azt sem tudja, mit gondoljon. Tapasztalom, hogy általában két végletben szoktunk gondolkodni: 1. a gyógynövények nem jók semmire, kuruzslás, sarlatánság, átverés, lehúzás… 2. minden gyógynövény csodaszer és mindent is gyógyít.

Én azt mondom, hogy az igazság valahol a kettő között van és bizonyítékokon alapul. Persze mindezek megismerése időt, fáradtságot igényel.  Viszont az egészségünk van annyira fontos, hogy utánajárjunk mi az, amit magunk is tehetünk megtartása érdekében, mit használjuk gyógyulásunk segítése, mit tehetünk a betegségek megelőzése céljából.

A Fitoterápia online gyógynövény tanfolyam azoknak nyújt segítséget, akik otthon szeretnék használni a gyógynövényeket öngyógyításra. De akár azoknak is érdekes lehet, akik a már meglévő szakmájuk keretén belül hasznosítani tudják a megszerzett tudást.

A tanfolyam egy megalapozott tudást ad arról, hogy milyen gyógynövények, növényi készítmények használhatóak fel és milyen módon. Szervrendszerek alapján haladunk végig a tananyagon. Ismertetem a kórképeket, az adott kórképekre bizonyítottan hatásos gyógynövényeket, az azokból előállított gyógykészítményeket, a javasolt napi adagot, a lehetséges mellékhatásokat.

A tanfolyam tematikája

 1. Bevezető, alapfogalmak
 2. Emésztőszervrendszerre ható gyógynövények
 3. Légzőszervrendszerre ható gyógynövények
 4. Kiválasztó szervrendszerre ható gyógynövények
 5. Idegrendszerre ható gyógynövények: nyugtatók, stimulánsok, adaptogének
 6. Mozgásszervi megbetegedésekre ható gyógynövények
 7. Bőrproblémák kezelése gyógynövényekkel
 8. Vércukorszintre ható gyógynövények
 9. Szív és érrendszerre ható gyógynövények
 10. Férfiak gyógynövényei, prosztata megnagyobbodás
 11. Női betegségek kezelése, hormonális rendszerre ható gyógynövények
 12. Immunmoduláns gyógynövények
 13. Rákterápiában használt gyógynövények, rákmegelőzés

Összesen kb. 145 gyógynövény kerül bemutatásra. Emellett néhány élelmiszernövény és hatóanyag is bemutatásra került, amelyek fontosak egyes fitoterápiás területeken.
A gyógynövények között vannak külföldről származó növények is, melyek bekerültek a gyógyászatba, nem csak hazai gyógynövényekről szól. A gyógytea fogyasztásra alkalmas gyógynövények mellett olyanok is megtalálhatóak, amelyeket felhasználnak gyógytermékek előállításához, pl. kapszulák, kozmetikumok, növényi gyógyszerek, étrendkiegészítők…

Hogyan zajlik az oktatás?

Online kerül megrendezésre. Időtartama 3 hónap.

 • kezdés időpontja: 2022. július 1.
 • befejezés időpontja: 2022. szeptember 30.

A leckéket egy zárt felületen lehet elérni, pdf dokumentumok és hangfájlok formájában. Heti lebontásban kerülnek feltöltésre a tananyagok. Le is tölthető számítógépre, de az online felületen is elérhető még 1 évig. Az oktatás nem élőben zajlik, így bármikor lehet tanulni a szabadidőhöz mérten. A tanfolyam során, ill. utólag is lehetőség van kérdezni a tananyaggal kapcsolatban.

Oktató

Kurkó Ibolya, gyógynövényalkalmazási szakmérnök

A tanfolyam díja

40.000 Ft (Az ár alanyi adómentes, ÁFA tartalma nincs.)

100% pénzvisszatérítési garancia: Amennyiben az első 2 hét után úgy gondolod, hogy nem tetszik a tanfolyam, úgy lehetőséged van leiratkozni. Ebben az esetben a képzés díját visszatérítem.


Felnőttképzési szám, Tanúsítvány

A felnőttképzésről szóló 11/2020 (II.7) Korm. rendelet értelmében ez a tanfolyam felnőttképzési tevékenységnek minősül és bejelentés köteles. A Pest Megyei Kormányhivataltól kapott felnőttképzési nyilvántartási számom: B/2021/001788.

A bejelentéshez szükséges megadni a személyazonosító adatokat (viselt név, születési név, születés helye és ideje, anyja neve, legmagasabb iskolai végzettsége). Ezeket az adatokat a jelentkezés és befizetés után kérem be e-mailben.

Azon résztvevőknek, akik ezt kérik, Tanúsítványt állítok ki. A Tanúsítványt igénylőknek egy teszt kerül kiküldésre, melynek kitöltésére 60 nap áll rendelkezésre.

*Nem szakmai képzés, nem részszakmára felkészítő oktatás és nem OKJ-s képzés. Tehát ezzel a tanfolyammal nem lehet fitoterapeutaként dolgozni.


Felnőttképzési szerződés

A felnőttképzési szerződést az “Az általános szerződési feltételek” tartalmazza. Vásárlás során felnőttképzési szerződés jön létre az ÁSZF bepipálással történő elfogadásával Szolgáltató és Képzésben Résztvevő között.


Ha már régóta szeretnél elmélyedni a gyógynövények felhasználásában, jelentkezz most! (A rendelésről visszaigazoló e-mailt küldök, ami időnként a SPAM mappába megy.)


fitoterápia tanfolyam

ÚJ!

Fitoterápia TUDÁSCSOMAG

A Fitoterápia – otthoni gyógynövényfelhasználás tanfolyam anyaga elérhető TUDÁSCSOMAG formájában is. Ilyenkor vásárlás után megkapod a teljes tananyagot, és saját ütemben haladsz vele, nem kell követned a tantervet, sem megvárnod a kezdés időpontját.

Viszont a tudáscsomag megvásárlása során nem érvényesíthető a 100% pénzvisszafizetési garancia, mivel már minden anyag fent van a zárt oldalon. Továbbá nem bejelentésköteles (nem szükséges megadni a személyazonosító adatokat ) és nem jár Tanúsítvány kiállítással sem.

A tudáscsomag ára: 29.900 Ft (Az árak alanyi adómentesek, így az áraknak ÁFA tartalma nincs.)

A tudáscsomag megvásárlása után 48 órán belül küldöm a zárt felület linkjét és a hozzá tartozó jelszót.

gyógynövény tanfolyam


További információk

e-mail: info@herbatanoda.hu