Fitoterápia tanfolyam

Fitoterápia – otthoni gyógynövényfelhasználás

A gyógynövények nagy segítségünkre lehetnek a betegségek megelőzésében, egészségünk megőrzésében és fenntartásában. Használhatjuk általános erőnlétfokozó anyagként, alkalmasak számos betegség kezelésére, kiválóak a civilizációs betegségek gyógyítására.

Az öngyógyítás területén belül alkalmazható gyógynövények felhasználása nem kötött feltétlenül orvoshoz, viszont megfelelő ismeretek mégis javasoltak, hogy megfelelő módon alkalmazzuk.

Ez a Fitoterápia online gyógynövény tanfolyam azoknak nyújt segítséget, akik otthon szeretnék használni a gyógynövényeket öngyógyításra. De akár azoknak is érdekes lehet, akik a már meglévő szakmájuk keretén belül hasznosítani tudják a megszerzett tudást.

A tanfolyam egy megalapozott tudást ad arról, hogy milyen gyógynövények/növényi készítmények használhatóak fel egészségünk megtartása érdekében.

Szervrendszerek alapján haladunk végig a tananyagon. Ismertetem a kórképeket, az adott kórképekre bizonyítottan hatásos gyógynövényeket, az azokból előállított gyógykészítményeket, a javasolt napi adagot, a lehetséges mellékhatásokat.

A tanfolyam tematikája

A felületre belépve elérhető a Bevezető, alapfogalmak lecke, ami ad egy rálátást a gyógynövények felhasználására, megmagyaráz alapfogalmakat és megalapozza a további leckék megértését.

 1. Emésztőszervrendszerre ható gyógynövények
 2. Légzőszervrendszerre ható gyógynövények
 3. Kiválasztó szervrendszerre ható gyógynövények
 4. Idegrendszerre ható gyógynövények: nyugtatók, stimulánsok, adaptogének
 5. Mozgásszervi megbetegedésekre ható gyógynövények
 6. Bőrproblémák kezelése gyógynövényekkel
 7. Vércukorszintre ható gyógynövények
 8. Szív és érrendszerre ható gyógynövények
 9. Férfiak gyógynövényei, prosztata megnagyobbodás
 10. Női betegségek kezelése, hormonális rendszerre ható gyógynövények
 11. Immunmoduláns gyógynövények
 12. Rákterápiában használt gyógynövények, rákmegelőzés

Összesen kb. 145 gyógynövény kerül bemutatásra. Néhány élelmiszernövény és növényi hatóanyag is bemutatásra kerül, amelyek fontosak egyes fitoterápiás területeken.
A gyógynövények között megtalálható sok hazai, de akár külföldről származó növény is, melyek bekerültek a hazai gyógyászatba. A teaként fogyasztható gyógynövények mellett olyanok is ismertetésre kerülnek, amelyeket gyógytermékek előállításához használnak fel, pl. kapszulák, kozmetikumok, növényi gyógyszerek, étrendkiegészítők…

Hogyan zajlik az oktatás?

Online kerül megrendezésre. Időtartama 12 hét.

 • kezdés időpontja: 2024. január 22.
 • befejezés időpontja: 2024. április 14.

A leckéket egy zárt felületen lehet elérni, pdf dokumentumok és hangfájlok formájában. Heti lebontásban kerülnek feltöltésre a tananyagok. Le is tölthető számítógépre, de az online felületen is elérhető még 1 évig.

Az oktatás nem élőben zajlik, így bármikor lehet tanulni a szabadidőhöz mérten. A tanfolyam ideje alatt, ill. utólag is lehetőség van kérdezni a tananyaggal kapcsolatban.

Oktató:

 • Kurkó Ibolya, gyógynövényalkalmazási szakmérnök

A tanfolyam díja:

 • 49.900 Ft
 • 34.900 Ft koránkelő kedvezménnyel, december 5.-ig
 • 39.900 Ft koránkelő kedvezménnyel, december 26.-ig

Új katásként” 2022. szeptember 1.-től csak magánszemélyeknek tudok számlát kiállítani.

100% pénzvisszatérítési garancia: Amennyiben az első 2 hét után úgy gondolod, hogy nem tetszik a tanfolyam, úgy lehetőséged van leiratkozni. Ebben az esetben a képzés díját visszatérítem.

Mit tartalmaz a tanfolyam díja?

 • a tananyagot nyomtatható formában és prezentációként (elérhető 2 évig a felületen, le is tölthető számítógépre, így örökre a tiéd, bármikor előveheted)
 • a tanulást segítő munkafüzetet
 • (ön)ellenőrző tesztkérdéseket, amelyekre mindenkinek egyénileg válaszolok
 • kérdezési lehetőség a tanfolyam ideje alatt + az azt követő 2 évben
 • a Tanúsítvány kiállítását és postázását
 • a tanfolyam lezárulása után élő konzultációt egy budapesti helyszínen, ahol személyesen is találkozunk: kérdezhetsz, tapasztalatot cserélhetsz a többi résztvevővel, kapcsolatokat építhetsz
 • 10.000 Ft értékű ajándék kupont a “Házipatika gyógynövényekből workshop“-ra, hogy a gyakorlatban is megtanuld hasznosítsd a tudásod
 • 5.000 Ft értékű ajándék kupon a 1,5-2 órás workshopokra, amit akár már most is beválthatsz a “Bőrápolás növényi olajokkal workshop“-ra

Felnőttképzési szám, Tanúsítvány

A felnőttképzésről szóló 11/2020 (II.7) Korm. rendelet értelmében ez a tanfolyam felnőttképzési tevékenységnek minősül és bejelentés köteles. A Pest Megyei Kormányhivataltól kapott felnőttképzési nyilvántartási számom: B/2021/001788.

A bejelentéshez szükséges megadni a személyazonosító adatokat (viselt név, születési név, születés helye és ideje, anyja neve, legmagasabb iskolai végzettsége). Ezeket az adatokat a jelentkezés és befizetés után kérem be e-mailben.

A tanfolyam végén a részvételt igazoló Tanúsítvány kerül kiállításra.

*Nem szakmai képzés, nem részszakmára felkészítő oktatás és nem OKJ-s képzés. Tehát ezzel a tanfolyammal nem lehet fitoterapeutaként dolgozni.


Felnőttképzési szerződés

A felnőttképzési szerződést az “Az általános szerződési feltételek” tartalmazza. Vásárlás során felnőttképzési szerződés jön létre az ÁSZF bepipálással történő elfogadásával Szolgáltató és Képzésben Résztvevő között.


Ha már régóta szeretnél megismerkedni a természetes megoldásokkal, jelentkezz most!


fitoterápia tanfolyam

vagy kérd tudáscsomag formájában

Fitoterápia TUDÁSCSOMAG

A Fitoterápia – otthoni gyógynövényfelhasználás tanfolyam anyaga elérhető TUDÁSCSOMAG formájában is. Ilyenkor vásárlás után megkapod a teljes tananyagot, és saját ütemben haladsz vele, nem kell követned a tantervet, sem megvárnod a kezdés időpontját.

Viszont a tudáscsomag megvásárlása során nem érvényesíthető a 100% pénzvisszafizetési garancia, mivel már minden anyag fent van a zárt oldalon. Továbbá nem bejelentésköteles (nem szükséges megadni a személyazonosító adatokat ) és nem jár Tanúsítvány kiállítással sem.

A tudáscsomag ára:

 • 35.000 Ft

A tudáscsomag megvásárlása után 48 órán belül küldöm a zárt felület linkjét és a hozzá tartozó jelszót.

gyógynövény tanfolyam