Vadon termő gyógynövények

A “Vadon termő gyógynövények” online tanfolyamnak a témája a hazai vadon termő gyógynövények.

A Kárpát-medence rendkívül gazdag vadon termő gyógynövényekben, egyedülálló Európában. Még ma is, évente több tonna gyógynövényt gyűjtenek be hazánkban, amelyek a hazai kereskedelmi forgalomba kerülve válnak elérhetővé a fogyasztók számára. Azonban vadon termő gyógynövényeket mi magunk is gyűjthetünk, feldolgozhatunk otthon.

A gyógynövény tanfolyamon a legjelentősebb vadon termő gyógynövények kerülnek bemutatásra, összesen 60 növény. Ezekről a növényekről nagyon sok információ maradt ránk a népi gyógyászatból. Mára ez a tudás kibővült, új hatásirányok derültek ki, újabb felhasználási módokra nyílt lehetőség.

Az alábbiak szerint kerülnek ismertetésre a vadon termő gyógynövények:

 • a növény jellemzése, külső jegyei, összetéveszthető fajok
 • előfordulás helye
 • gyűjtés módja, ideje
 • feldolgozása
 • hatóanyag tartalma
 • gyógyhatása
 • gyógyászati felhasználása
 • napi adagja
 • lehetséges mellékhatások

Ez a tanfolyam nem csak azoknak lehet hasznos, akik maguk szeretnék begyűjteni a gyógynövényeket, hanem azok számára is, aki a hazai gyógynövényeket részesítik előnybe. A tanfolyam megalapozott tudást arról, hogy milyen kórképekre használhatóak fel a hazai növények.

Hogyan zajlik az oktatás?

Online kerül megrendezésre. Időtartama 2 hónap. (Vagy tudáscsomag formájában elérhető azonnal. Részletek az oldal alján.)

 • kezdés időpontja: 2023. április 24.
 • befejezés időpontja: 2023. június 25.

A leckéket egy zárt felületen lehet elérni. A prezentáció képekkel alátámasztott, mp4 videók formájában kerül feltöltésre. A prezentációban elhangzottak nyomtatható dokumentum (pdf) formájában is elérhetőek, hiszen sokan úgy szeretnek tanulni, hogy aláhúznak, kiemelnek, jegyzetelnek…

Heti lebontásban kerülnek feltöltésre a tananyagok. Le is tölthető számítógépre, de az online felületen is elérhető még 1 évig. Az oktatás nem élőben zajlik, így bármikor lehet tanulni a szabadidőhöz mérten. A tanfolyam során, ill. utólag is lehetőség van kérdezni a tananyaggal kapcsolatban.

Oktató

Kurkó Ibolya, gyógynövényalkalmazási szakmérnök

A tanfolyam díja: 

 • 35.000 Ft 

“Új katásként” 2022. szeptember 1.-től csak magánszemélyeknek számlázok.

100% pénzvisszatérítési garancia: Amennyiben az első 2 hét után úgy gondolod, hogy nem tetszik a tanfolyam, úgy lehetőséged van leiratkozni. Ebben az esetben a képzés díját visszatérítem.


Felnőttképzési szám, Tanúsítvány

A felnőttképzésről szóló 11/2020 (II.7) Korm. rendelet értelmében ez a tanfolyam felnőttképzési tevékenységnek minősül és bejelentés köteles. A Pest Megyei Kormányhivataltól kapott felnőttképzési nyilvántartási számom: B/2021/001788.

A bejelentéshez szükséges megadni a személyazonosító adatokat (viselt név, születési név, születés helye és ideje, anyja neve, legmagasabb iskolai végzettsége). Ezeket az adatokat a jelentkezés és befizetés után kérem be e-mailben.

Azon résztvevőknek, akik ezt kérik, Tanúsítványt állítok ki. A tanúsítvány a tanfolyamon való részvételt tanúsítja, szakképesítést és szakképzettséget nem ad. A Tanúsítványt igénylőknek egy teszt kerül kiküldésre, melynek kitöltésére 60 nap áll rendelkezésre.


Felnőttképzési szerződés

A felnőttképzési szerződést az “Az általános szerződési feltételek” tartalmazza. Vásárlás során felnőttképzési szerződés jön létre az ÁSZF bepipálással történő elfogadásával Szolgáltató és Képzésben Résztvevő között.


Ha szeretnéd megismerni a vadon termő gyógynövényeinket, jelentkezz most!Miben más a tudáscsomag?

A tanfolyam anyaga elérhető TUDÁSCSOMAG formájában is. Ilyenkor vásárlás után letölthető a teljes tananyag, és saját ütemben lehet haladni vele, nem kell megvárni a kezdés időpontját és követni a tantervet.

Viszont a tudáscsomag megvásárlása során nem érvényesíthető a 100% pénzvisszafizetési garancia, mivel már minden lecke fent van a zárt oldalon, és azonnal elérhető. Továbbá nem bejelentésköteles (nem szükséges megadni a személyazonosító adatokat ) és nem jár Tanúsítvány kiállítással sem.

A tudáscsomag ára:

 • 25.000 Ft

“Új katásként” szeptember 1.-től csak magánszemélyeknek számlázok.

A tudáscsomag megvásárlása után 48 órán belül küldöm a zárt felület linkjét és a hozzá tartozó jelszót.

Vadon termő

Visszajelzés a tanfolyamról: