Vadon termő gyógynövények

A Kárpát-medence rendkívül gazdag vadon termő gyógynövényekben, egyedülálló Európában. Többnyire nem is tudjuk, hogy mennyire gazdag a minket körülvevő természet, a közvetlen környezetünk.

A „Vadon termő gyógynövények” online tanfolyam a legjelentősebb vadon termő gyógynövényeket mutatja be (60 növény). Ezekről a növényekről nagyon sok információ maradt ránk a népi gyógyászatból. Mára ez a tudás kibővült, új kutatási eredmények derültek ki, újabb felhasználási módokra nyílt lehetőség.

A tanfolyam nem csak azoknak lehet hasznos, akik maguk szeretnék begyűjteni a gyógynövényeket, hanem azok számára is, akik a hazai gyógynövényeket részesítik előnybe vásárláskor. A tanfolyam megalapozott tudást ad arról, hogy milyen kórképekre használhatóak fel a hazai növények. Ezáltal a tanfolyamon résztvevőknek lesz egy rálátása arra, hogy milyen probléma esetén fordulhatnak természetes szerekhez az öngyógyítás keretén belül. A gyűjteni vágyók azt is megtanulják, hogy hol fordulnak elő ezek a gyógynövények, mikor és hogyan kell gyűjteni, feldolgozni, mire kell odafigyelni.

Természetesen, egy online tanfolyam nem pótolja a természetben tett felfedezést, viszont arra jó, hogy felkészítsen minket, hogy amikor majd kimegyünk a mezőre, tudjuk mit kell keresni az adott évszakban. Ha előzetesen felkészülünk, akkor ez a tudás könnyebben átültethető gyakorlatba a terepen.

Az alábbiak szerint kerülnek ismertetésre a vadon termő gyógynövények:

 • a növény jellemzése, külső jegyei, összetéveszthető fajok
 • előfordulás helye
 • gyűjtés módja, ideje
 • feldolgozása
 • hatóanyag tartalma
 • gyógyhatása
 • gyógyászati felhasználása
 • napi adagja
 • lehetséges mellékhatások

Hogyan zajlik az oktatás?

Online kerül megrendezésre. Időtartama 2 hónap.

 • kezdés időpontja: 2024.május 27.
 • befejezés időpontja: 2024. július 28.

A leckéket egy zárt felületen lehet elérni. A prezentáció képekkel alátámasztott, mp4 videók formájában kerül feltöltésre. A prezentációban elhangzottak nyomtatható dokumentum (pdf) formájában is elérhetőek, hiszen sokan úgy szeretnek tanulni, hogy aláhúznak, kiemelnek, jegyzetelnek.

Heti lebontásban kerülnek feltöltésre a tananyagok. Le is tölthető számítógépre, de az online felületen is elérhető még 2 évig. Az oktatás nem élőben zajlik, így bármikor lehet tanulni a szabadidőhöz mérten. A tanfolyam során, ill. utólag is lehetőség van kérdezni a tananyaggal kapcsolatban.

Oktató

Kurkó Ibolya, gyógynövényalkalmazási szakmérnök

A tanfolyam díja: 

 • 49.000 Ft

(“Új katásként” 2022. szeptember 1.-től csak magánszemélyeknek számlázok.)

100% pénzvisszatérítési garancia: Amennyiben az első 2 hét után úgy gondolod, hogy nem tetszik a tanfolyam, úgy lehetőséged van leiratkozni. Ebben az esetben a képzés díját visszatérítem.

Mi tartalmaz az ár?

 • a tananyagot nyomtatható formában és prezentációként (elérhető 2 évig a felületen, le is tölthető számítógépre, így örökre a tiéd, bármikor előveheted)
 • (ön)ellenőrző tesztkérdéseket, amelyekre mindenkinek egyénileg válaszolok
 • kérdezési lehetőség a tanfolyam ideje alatt + az azt követő 2 évben
 • a Tanúsítvány kiállítását és postázását
 • most ajándékba kapod a Fitoterápia tudáscsomagot

Felnőttképzési szám, Tanúsítvány

A felnőttképzésről szóló 11/2020 (II.7) Korm. rendelet értelmében ez a tanfolyam felnőttképzési tevékenységnek minősül és bejelentés köteles. A Pest Megyei Kormányhivataltól kapott felnőttképzési nyilvántartási számom: B/2021/001788.

A bejelentéshez szükséges megadni a személyazonosító adatokat (viselt név, születési név, születés helye és ideje, anyja neve, legmagasabb iskolai végzettsége). Ezeket az adatokat a jelentkezés és befizetés után kérem be e-mailben.

Azon résztvevőknek, akik ezt kérik, Tanúsítványt állítok ki. A tanúsítvány a tanfolyamon való részvételt tanúsítja, szakképesítést és szakképzettséget nem ad.


Felnőttképzési szerződés

A felnőttképzési szerződést az “Az általános szerződési feltételek” tartalmazza. Vásárlás során felnőttképzési szerződés jön létre az ÁSZF bepipálással történő elfogadásával Szolgáltató és Képzésben Résztvevő között.


Jelentkezz most tanfolyamunkra, és indulj el egy egészségesebb életmód útján!
Miben más a tudáscsomag?

A tanfolyam anyaga elérhető TUDÁSCSOMAG formájában is. Ilyenkor vásárlás után letölthető a teljes tananyag, és saját ütemben lehet haladni vele, nem kell megvárni a kezdés időpontját és követni a tantervet.

Viszont a tudáscsomag megvásárlása során nem érvényesíthető a 100% pénzvisszafizetési garancia, mivel már minden lecke fent van a zárt oldalon, és azonnal elérhető. Nem bejelentésköteles (nem szükséges megadni a személyazonosító adatokat ) és nem jár Tanúsítvány kiállítással sem.

Továbbá, nem tartalmazza a kuponokat, ingyenes túralehetőséget.

A tudáscsomag ára:

 • 29.000 Ft

“Új katásként” szeptember 1.-től csak magánszemélyeknek számlázok.

A tudáscsomag megvásárlása után 48 órán belül küldöm a zárt felület linkjét és a hozzá tartozó jelszót.

Vadon termő