Homoktövis ültetvény látogatás és workshop

Következő programunk során ellátogatunk a komáromi Tövisportára, ahol lesz ültetvény látogatás, szedd magad, termelői piknik, műhelylátogatás, termékkóstolás, előadások, kencekészítés.

Időpont: szeptember 10. vasárnap 10:00 – től késő délutánig.

Helyszín:

  • délelőtt 10:00 Homoktövis ültetvény – Öreghegy, Szőny – hrsz. 621
  • délután 14:00 TövisPorta bemutatóterem – 2921 Komárom, Budai Nagy Antal u. 77.

Részvételi díj:

  • maga a program ingyenes
  • 8.000 forint a kenkeckészítő workshopon való részvétel

Részletes programleírás:

Az esemény 10 órától kezdődik, az Öreghegyen. Aki vonattal érkezik, annak meg tudjuk oldani, hogy autóval elvisszük az ültetvényre. (A jelentkezési lapon lehet jelezni, hogy kér-e helyszínre szállítást.)

A tulajdonostól hallhatjuk az ültetvény létesítését, gyakorlati megvalósítását, a homoktövis ápolásához termesztéséhez szükséges kertészeti ismereteket.

Az ültetvényen lehetőség lesz szedd magadra, akinek van türelme a bogyókat szedegetni. Érdemes hazavinni belőle és kipróbálni a szörpkészítést, sütemény készítést… A délután folyamán megtanuljuk hogyan tudjuk feldolgozni.

Az ültetvény körbejárása után egy közös ebédet terveztünk. A környékbeli termelőktől hozott finomságokat szolgálunk fel a piknikhez.

Ezt követően az ültetvényről átmegyünk a feldolgozó műhelybe, ahol műhelytitkokat leshetünk el, a feldolgozás módját, körülményeit is megismerhetjük. A műhely egyben termékbemutató is, finomabbnál-finomabb homoktövis készítményeket kóstolhatunk meg.

Előadás is hallható lesz a homoktövis élettani hatásáról, gyógyászati jelentőségéről.

Wokshop:

A workshop során megtanuljuk, hogyan tudjuk felhasználni a homoktövis egyik legértékesebb végtermékét, a magolajat bőrfiatalító szérum készítéséhez. A foglalkozás alatt minden résztvevő saját maga készíti el az arcápoló szérumot, amelyet haza is visz.

A workshop előtti előadás alatt szó lesz arról, hogy miért javasolt növényi olajokkal ápolni a bőrünket, milyen olajokat használjunk bőrproblémák kezelésére, miben különböznek a növényi kozmetikumok a nagyipari termékektől.

Jelentkezési űrlap az alábbi gombra kattintva jelenik meg. Itt lehet megadni, hogy a teljes programra szól a jelentkezés vagy csak az ültetvénylátogatásra.