Öngyógyítás gyógynövényekkel

A Fitoterápia – otthoni gyógynövényfelhasználás TUDÁSCSOMAG

A gyógynövényekkel meglepő eredményeket érhetünk el, kellő ismeretek mellett, megfelelő módon alkalmazva. A gyógynövények és a belőlük előállított készítmények nagyon jól felhasználhatóak egészségünk megtartásában, mivel sokféle hatóanyagot tartalmaznak és egymással harmonizálva több ponton fejtik ki hatásukat. 

Kiknek ajánlom?

Fitoterápia – otthoni gyógynövényfelhasználás tudáscsomag azoknak nyújt segítséget, akik otthon szeretnék használni a gyógynövényeket öngyógyításra. De akár azoknak is érdekes lehet, akik a már meglévő szakmájuk keretén belül hasznosítani tudják a megszerzett tudást.

Mit nyújt a tananyag?

A tananyag egy megalapozott tudást ad arról, hogy milyen gyógynövényeket használhatunk otthon. Szervrendszerek szerint halad végig a tananyagon. Ismerteti a kórképeket, az adott kórképekre bizonyítottan hatásos gyógynövényeket, az azokból előállított gyógykészítményeket, a javasolt napi adagot, a lehetséges mellékhatásokat.

Összesen kb. 145 gyógynövény kerül bemutatásra. Emellett néhány élelmiszernövény és hatóanyag is bemutatásra került, amelyek fontosak egyes fitoterápiás területeken.
A hazai gyógynövények mellett külföldről származó növények is szerepelnek benne, melyek megalapozottan bekerültek az európai gyógyászatba. A gyógytea fogyasztásra alkalmas gyógynövények mellett olyanok is megtalálhatóak, amelyeket felhasználnak gyógytermékek előállításához, pl. kapszulák, kozmetikumok, növényi gyógyszerek, étrendkiegészítők…


A tudáscsomag felépítése, tematikája:

 1. Bevezető, alapfogalmak
 2. Emésztőszervrendszerre ható gyógynövények
 3. Légzőszervrendszerre ható gyógynövények
 4. Kiválasztó szervrendszerre ható gyógynövények
 5. Idegrendszerre ható gyógynövények: nyugtatók, stimulánsok, adaptogének
 6. Mozgásszervi megbetegedésekre ható gyógynövények
 7. Bőrproblémák kezelése gyógynövényekkel
 8. Vércukorszintre ható gyógynövények
 9. Szív és érrendszerre ható gyógynövények
 10. Férfiak gyógynövényei, prosztata megnagyobbodás
 11. Női betegségek kezelése, hormonális rendszerre ható gyógynövények
 12. Immunmoduláns gyógynövények
 13. Rákterápiában használt gyógynövények, rákmegelőzés

Milyen formában érhető el?

A leckéket egy zárt felületen lehet elérni, pdf dokumentumok és hangfájlok formájában. Le is tölthető számítógépre, de az online felületen is elérhető lesz még 1 évig.

Mennyibe kerül?

A tudáscsomag ára: 29.900 Ft (Az ár alanyi adómentes, ÁFA tartalma nincs.)

Mi történik vásárlás után?

A rendelésről visszaigazoló e-mailt küldök, ami időnként a SPAM mappába megy. A tudáscsomag megvásárlása után 48 órán belül küldöm a zárt felület linkjét és a hozzá tartozó jelszót. Vásárlás után a teljes tananyag elérhető, szabadidőhöz mérten, saját ütemben lehet haladni vele.

Ha szeretnél elmélyedni a gyógynövények alkalmazásában, az alábbi gombra kattintva tudod megrendelni.

gyógynövény tanfolyam

gyógynövény tanfolyam