Illóolaj lepárló workshop az Őrségben

2023. augusztus. 25. – 27.

Budapest – Hegyhátszentjakab

Tarts velünk buszos kirándulásunkon az Őrségbe, a fergeteges hangulatú illóolaj lepárló workshopunkra. Ez egy remek lehetőség, hogy testközelből tapasztald meg egy gyógynövény újjászületését illóolajként.  Mindemellett hasonló érdeklődésű emberekkel ismerkedhetsz, tapasztalatot cserélhetsz, és élvezheted az Őrség nyújtotta életérzést.

illóolaj leparlo Orseg

Az illóolaj kinyerés rejtelmeibe Kiss Norbert illóolaj lepárló mester vezet be minket, megosztva velünk több éves tapasztalatát. Mi magunk is részesei leszünk a folyamatnak, a forrásvíz vételezésétől a növények begyűjtésén át a végtermék kinyeréséig.

A lepárlás megvalósulásának helyszíne: Illóolaj lepárló műhely – Hegyhátszentjakab – Őrség

A program időtartama: szűk 3 nap, 2 éjszaka. Péntek délután indulunk Budapestről és vasárnap kora délután érkezünk vissza.

Programleírás:

1: nap:

Indulás: Budapestről 16:30-kor a Keleti pályaudvar melletti parkolóból, a Thököly út felől.  

Érkezés: Az esti órákban érkezünk meg, 20 óráig el.

Szállás: Vadása Ház, Hegyhátszentjakab

Az elszállásolás 2 fős szobákban történik. A szobák elfoglalása után átmegyünk a lepárló műhelyhez, ahol egy bemutatkozós, ismerkedős laza estét terveztünk. A vacsora önellátó lesz, mindenki maga oldja meg, amit viszünk azt fogyasztjuk.

2. nap:

Szombaton egész nap dolgozunk.

Reggeli 8 órakor. Délelőtt elméleti oktatás a pajtában: lepárlók, technikák, hidrolátumok, illóolaj szagolgatás.

Ebéd 13.00 órakor a közelben. Majd 14 órától kezdődik a lepárlási gyakorlat. Olyan gyógynövényt párolunk le, ami augusztus végén a rendelkezésünkre áll. A folyamat nyomon követése során lehetőség van kérdezz-felelekre, tapasztalatok megosztására. Egy rövid előadás is lesz a növényi olajok bőrápoló hatásáról.

Vacsora 18.00 körül. Estére pizzázást tervezünk, ezt elfogyaszthatjuk az étteremben vagy átmegyünk a nagypajtába, és ott gyümölcspárlattal öblögetve kellemesen elbeszélgetünk.  Ugyanakkor lehetőség van kipróbálni a laoszi gőzfürdőzést is. Akit érdekel ez a program, az hozzon magával fürdőruhát, törölközőt, papucsot.

3. nap:

Vasárnap reggeli 8 órakor, 10 órakor indulunk vissza Budapestre. Várható érkezési idő 13 óra.

Részvételi díj: 85.000 forint/fő

Létszám: min. 10 fő – max. 20 fő.

Az ár tartalmazza:

  • az utazást 22 személyes busszal oda-vissza
  • a szervezést
  • szállást 2 éjszakára
  • 4 étkezést – szombaton: reggeli, ebéd, vacsora; vasárnap: reggeli
  • oktatást a lepárlásról, az illóolajok és hidrolátumok előállításáról
  • lepárlási gyakorlatot és a felhasznált alapanyagokat, szükséges eszközöket
  • előadást a növényi olajok bőrápoló hatásáról
  • gyógynövényes gőz szauna használatát

Előleg:

  • 20.000 forint, melyet augusztus 21.-ig szükséges befizetni

A fennmaradó költség érkezéskor a helyszínen rendezendő. A helyek az előleg beérkezésének sorrendjében lesznek feltöltve. A foglalás az indulást megelőző 3 napban már nem mondható le, viszont a részvétel átruházható más személyre.

Jelentkezési határidő: augusztus 17.

A jelentkezni az alábbi gombra kattintva lehet. A megrendelésről visszaigazoló e-mailt küldök, ami néha a Spam mappába megy.

Frissítés:

A helyszínen is lehet csatlakozni a csoporthoz, amennyiben valakinek egyszerübb, ha egyénileg oldja meg az utazást. Ez esetben a részvételi díj 45.000 forintra módosul. A jelentkezési űrlapon jelölhető a választott utazási forma.